Logo
Contact

Danslessen bij impro vi

Bij dansschool impro vi in Nijmegen kunnen kinderen, jongeren en volwassenen verschillende danslessen volgen. Dans is volgens impro vi vooral expressie. Beweging laten spreken, raken en geraakt worden. In alle cursussen staat het plezier in bewegen centraal. Elke cursus is ontwikkeld naar een methode die door professionele docenten wordt gegeven. De lessen worden opgebouwd vanuit een duidelijke structuur, deze is doelgericht zonder de vrijheid in beweging te verliezen.

In elke dansles leert men de basiselementen van dans kennen en te gebruiken. In de danslessen van impro vi staat de ontwikkeling van de eigen dans centraal. Er wordt les gegeven in groepen ingedeeld naar leeftijd en ontwikkeling.

Kinderdanslessen

In de danslessen voor de jongste kinderen (1,5 t/m 6 jaar) staat het actief en totaal bewegen voorop. De fantasie en de zintuigen worden geprikkeld in verschillende dans en speloefeningen. Voor de oudere kinderen (7 t/m 12 jaar) staat de ontwikkeling van de eigen dansstijl centraal. Ze leren improviseren vanuit een duidelijke structuur. Ze leren danschoreografieŽn te maken en te vertalen op een eigen manier.

In de kinderdanslessen wordt er in de laatste dansles voor de kerstvakantie en de laatste dansles voor de zomervakantie een open presentatieles gehouden. Familie en vrienden van de leerlingen zijn deze les welkom om te komen kijken!

Volwassenen danslessen

Volwassenen kunnen een cursus danstheater volgen en daarna doorstromen naar de danswerkplaats. Je leert in de basiscursus de basiselementen van dans kennen en toepassen om je eigen danstaal te ontwikkelen en zelf een choreografie te maken. De cursus dans en conditie is een training voor iedereen die graag wil bewegen. Inspanning en ontspanning worden afgewisseld. In een duidelijke structuur worden diverse oefeningen aangeboden met als doel het lichaam actief en totaal in beweging te brengen, om de conditie te vergroten en om spanning in het lijf los te laten. Danservaring is niet nodig. Kenmerkend voor alle verschillende danslessen voor volwassenen is het plezier in bewegen, lichaamsbewustzijn, improvisatie, het vergroten van de conditie en soepelheid in bewegen.

Lestijden:

Het hele jaar kun je instromen bij dansschool impro vi. Tijdens schoolvakanties en feestdagen worden er geen danslessen gegeven.Heeft u een vraag of wilt u zich aanmelden?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op via ,
tel. 06-48086024 of via het contactformulier.
 

Aanmelden

 
Home | Over ons | Volwassencursussen | Kindercursussen | Kinderfeestjes | Kunsteducatie | Voorstellingen | Zaalhuur | Contact
Copyright © Improvi, Alle rechten voorbehouden
Algemeen Cursussen Voorstellingen Danslessen Onderwijs
Start
Over ons
Zaalhuur
Contact
Links
Kindercursussen
Volwassencursussen
Koning Kramp
Pieter Prots
Kinderfeestjes
Dansles
Kinderdans
Dansschool
Lesdagen 2013/2014
Kunsteducatie
Primair Onderwijs
Voortgezet Onderwijs