Logo
Contact

Primair onderwijs

Dansschool impro vi verzorgt schoolvoorstellingen en verschillende dansworkshops voor alle leeftijden in eigen huis en op scholen. Van peuters tot en met de leerlingen die de basisschool bijna verlaten. De programma's variëren van een workshop van een uur tot een dagprogramma of zelf een hele lesperiode, lessenseries dans op school. De activiteiten worden afgestemd op de verschillende groepen. De docenten, dansers en spelers van impro vi zijn allen professioneel opgeleid en ervaren in het werken met kinderen.

Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden op uw school.

Hieronder volgen een aantal schoolvoorstellingen en voorbeelden van de workshops die impro vi geeft in het primair onderwijs:

Voor onderbouw danstheatervoorstelling:

Koning kramp

Koning Kramp is niet bang voor spinnen,
niet voor draken of voor monsters,
zelfs niet voor de buurvrouw!
Maar wanneer hij wakker wordt...
durft hij zijn bed niet uit te komen.

Koning Kramp komt al 100 jaar zijn bed niet uit, omdat hij bang is. Bang voor de grote boze wereld. Wanneer de koning droomt durft hij echter alles. Als ridder vecht hij met zijn paarden en als piraat trotseert hij woeste zeeŽn.. Hij wordt zelfs verliefd! Dit geeft hem uiteindelijk de moed om uit zijn bed te komen. Al moeten de kinderen hem nog wel een handje helpen. De pop van de Koning zal Koning Kramp uiteindelijk samen met de kinderen uit zijn bed helpen zingen!

De kinderen maken kennis met dans, mime, poppenspel. Maar ook met angsten, verlangens en overwinning. Er zijn weinig woorden nodig, de bewegingen op de muziek, de beelden en het decor maken heel duidelijk wat er in de koning leeft en wat zijn grote verlangens en zijn angsten zijn.

De voorstelling van 30 minuten kan worden gecombineerd met een workshop die vooraf als voorbereiding op de voorstelling of na afloop als verwerkingsles gegeven wordt.

Voor onderbouw en middenbouw danstheatervoorstelling:

Pieter Prots

Pieter Prots is gek op spullen.
Hij verzamelt dingen om te hebben.
Niet om mee te spelen,
of om uit te delen.
Maar om trots mee te kunnen pronken.
Samen spelen kent hij niet
en wil hij eigenlijk ook niet leren.
Totdat mevrouw engel hem een lesje komt leren!

Mevrouw engel krijgt een belangrijk telefoontje, ze krijgt de opdracht om Pieter Prots van zijn hebzucht af te helpen. Ze geeft hem steeds cadeautjes in de hoop dat hij zal inzien dat hij niet alles voor zichzelf kan houden. Maar ziet hij dat wel? Mevrouw engel heeft uiteindelijk de kinderen wel nodig om haar te helpen want ze geeft het op..

Danstheatervoorstelling waarin de thema's hebzucht, eenzaamheid, samen delen en samen spelen in dans en in spel worden vertaald.

De voorstelling van 40 minuten kan worden gecombineerd met een workshop die vooraf als voorbereiding op de voorstelling of na afloop als verwerkingsles gegeven wordt.

Voor middenbouw en bovenbouw danstheatervoorstelling:

Hebbes en Hoop

dit moet hem zijn,
de enige echte wensboom!
denkt Hoop wanneer ze onder de boom gaat zitten
ze begint direct met wensen natuurlijk,
wens ik vrede op aarde, overal!
ik wens dat de zon iets dichterbij komt en er geen wolken meer komen!
ik wens dat iedereen mij de liefste en stiekem ook de knapste vind!
en ik wens iemand om mee te kunnen zijn, maar dan voor altijd!
zucht
Hebbes gelooft niet in wensen
terwijl ze in een wensboom woont!
maar dat gelooft ze ook niet
ze gelooft niet in Hoop
terwijl ze toch echt bestaat
en soms wel heel dichtbij haar in de buurt komt!

Hebbes en Hoop is een danstheatervoorstelling die gaat over wensen en over hoop. Over dingen die er misschien niet zijn maar waar je wel in kunt geloven. Het gaat over niet zeker weten wat je gelooft en wat echt is. Het gaat over vriendschap. Over de verschillen, die heel erg kunnen botsten maar waardoor het ook juist heel goed samen kan.

De voorstelling van 50 minuten kan worden gecombineerd met een workshop die vooraf als voorbereiding op de voorstelling of na afloop als verwerkingsles gegeven wordt.

Voor onderbouw en middenbouw workshop:

Op weg naar een verhaal...

Kinderen worden na een actieve opwarming meegenomen naar een sprookjesachtig verhaal.

Wanneer het een gastles/ verwerkingsles is wordt het thema van de voorstelling die de kinderen hebben gezien in een net iets ander jasje gestoken. De kinderen krijgen een korte presentatie van het verhaal in beweging en worden actief betrokken. Pasjes of de techniek van de dans is niet belangrijk, het plezier van bewegen, de expressie, de beleving en de eigen bewegingstaal staan centraal. Eigen beweging en expressie worden gestimuleerd in een duidelijke structuur.

Voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw workshop:

Samen een voorstelling maken! Van idee tot product..

  • - Hoe kom je op een idee en hoe vertaal je dit verder naar bewegingen, dans?
  • - Je leert improviseren, hoe vertaal je ideeën, beelden, thema's naar dans?
  • - De presentatie! Wat komt er allemaal kijken bij de presentatie van een productie?

Deze activiteit wordt vaak in een dagdeel of in een aantal dagdelen gegeven.

Voor middenbouw en bovenbouw workshop:

Battledance

Na een actieve opwarming in beweging worden de kinderen in 2 groepen verdeeld.

De groepen krijgen allebei een eenvoudige dans (reeks bewegingen) aangeleerd en deze gaan ze op allerlei verschillende manieren tegenover elkaar uitvoeren. Om de beurt "strijden" de twee groepen tegen elkaar in beweging volgens de battle-regels. Met als belangrijkste regel: respect voor elkaar! Het gaat niet over techniek of over pasjes. Het gaat over de expressie, de kracht van de beweging, overtuiging en over de groepssamenwerking. Je leert je eigen invulling en vertaling geven aan een beweging. Deze activiteit wordt in een duidelijke structuur aangeboden met ruimte voor eigen ideeŽn en creativiteit.

Voortgezet onderwijs

Heeft u een vraag of wilt u zich aanmelden?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op via ,
tel. 06-48086024 of via het contactformulier.
 

Aanmelden

 
Home | Over ons | Volwassencursussen | Kindercursussen | Kinderfeestjes | Kunsteducatie | Voorstellingen | Zaalhuur | Contact
Copyright © Improvi, Alle rechten voorbehouden
Algemeen Cursussen Voorstellingen Danslessen Onderwijs
Start
Over ons
Zaalhuur
Contact
Links
Kindercursussen
Volwassencursussen
Koning Kramp
Pieter Prots
Kinderfeestjes
Dansles
Kinderdans
Dansschool
Lesdagen 2013/2014
Kunsteducatie
Primair Onderwijs
Voortgezet Onderwijs